Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rendszerváltás előtt?
  2009-04-01 19:39:37, szerda
 
 
Rendszerváltás előtt?


kossuth_ter_Egy rendszerváltás, egy szemléletváltás lehetősége előtt állunk. Civilmozgalmak és szervezetek kapaszkodnak össze, hogy demonstráljanak a hatalom ellen, amely semmibe veszi az országot és annak népét.

De valójában a változtatás lehetősége az emberek akaratán áll, vagy bukik. A kormány és a parlamenti elit elveszítette a hitelességét és ezzel a jogát is arra, hogy törvényesen képviselhessen egy országot. Hatalmát már csak a demokratikus jogok csorbításával képes fenntartani, hiszen retteg az emberek ítéletétől, a jogos felelősségre vonástól.

Egyvalamit azonban ne felejtsünk el, ha valóban a változásra akarunk szavazni, a szemléletváltásra, új, tiszta lappal kezdeni és lezárni történelmünk egyik legviszontagságosabb korszakát, akkor politikai generációváltásra van szükség. Nem elég a kormányváltás! Az ország megújulását nem alapozhatjuk arra az elitre, amely ha váltogatva is egymás közt a hatalmat, de gödröt ásott ennek a nemzetnek.

A civiltársadalomnak joga van ahhoz, hogy véleményt formáljon és érvényesítse érdekeit, de egy stabil Magyarországhoz szükség van parlamentáris eszközökre is, amelyet egy új politika, a nemzet politikája határozhat meg.

Jelenleg a parlamenti pártok közül egyik sem tekinthető alkalmasnak arra, hogy egy megújuló nemzet politikáját képviselhesse az ország élén! Nem számít, hogy ezek a politikai üzletcsoportok balnak, vagy jobbnak nevezik magukat, mert lényegében akármelyikről is legyen szó, csak alárendeltként kezelik az embereket, akiket pozícióik megerősítésére használnak fel, vagy mozgatnak kényükre-kedvükre, miközben vazallusként, nemzetközi hatalmi érdekekkel fonódnak össze.

Nemet kell mondani a politikára, amely folytonossága az 1949 és 1989 közötti hatalomgyakorlásnak!

Nemet kell mondani Magyarország kiárusítására, mely bűne az egész parlamenti elitnek!

Frontvonal húzódik meg a nemzet és az elbitorolt parlament között. Az egyik oldalon, az ország Első Házába fészkelték be magukat azok, akik rátekeredtek a nemzet testére, hogy élősködjenek rajta. A front másik oldalán vannak az emberek, akik pedig visszakövetelik maguknak a saját országukat és annak Első Házát!

Eljött az ideje az elszámoltatásnak!

Eljött az ideje, hogy visszavegyünk hazánk kormányzásának jogát!

Eljött az ideje egy valódi rendszerváltásnak!

Bár 1989 után látszólag jelentős változások következtek be társadalmunkban, utat engedve a demokratizálódásnak, nem történt más, mint, hogy a kommunista-szocialista diktatúrát felváltotta, az addig uralkodó rezsim örökösei által életre hívott, vadkapitalista diktatúra, melyet a demokrácia álarca mögé bújtattak, elkendőzve a nemzet javainak felvásárlását, majd eladását, kisemmizve és eladósítva az országot.

1989 és 1990 legnagyobb tragédiája, hogy elcsalták egy alulról szerveződő rendszerváltás kiteljesedésének a lehetőségét. Az addigi rezsim felismerte bukásának szükségszerűségét és átmentette magát a politikai krízisen egy rendszerváltoztatással, ezzel megelőzve a felelősségre vonást és biztosítva folytonosságát a magyar hatalmi és gazdasági hierarchiában.

A rendszerváltoztatás után megszűnt az egypártrendszer és helyét a többpártrendszer vette át, melynek tagjai közt, helyet foglalhattak az egykori diktatúra kiszolgálói is. Az egyre inkább mélyülő társadalmi ellentéteket generálva és kihasználva, megszilárdult, ez a törvénytelen módszerekkel, vagyont felhalmozó régi-új uralkodói elit, mely kizsákmányolóan emelkedik a társadalom elszegényedő rétegei fölé. Mindeközben társadalmunk, ideológiailag, polarizálódott, ,,Bal"-ra és ,,Jobb"-ra, melynek következtében a többpártrendszer lényegében fokozatosan megbukott és két gyüjtőpárt vált meghatározó politikai erővé, amelyek köré, különböző önös érdekeket diktáló gazdasági csoportok szerveződtek.

Magyarország jövőjének érdekében, elkerülhetetlen a jelenlegi ,,Bal" és ,,Jobb" oldalnak kikiáltott hatalmi elit felelősségre vonása!

Ne egy hatalmas üzlet legyen Magyarország kormányzása, hanem alázat és felelősség azzal a nemzettel szemben, amelyet a kormánynak szolgálnia kell!

Tarthatatlan, hogy ma, nemzetgazdaságunkat, országunk jelenlegi vezetői feláldozzák a személyes vagyongyarapításuk érdekében!

Tarthatatlan, hogy miközben általánossá válik a romló életszínvonal, az egymást váltogató korrupt és becstelen kormányok, az elszegényedő társadalmi rétegek kárára és ismételt megsarcolásával próbálják, az általuk okozott gazdasági károkat orvosolni!

Társadalmunk, depresszióból való kizökkentését, felébresztését, - melyet a közel 50 évnyi diktatúra alapozott meg és az ellopott rendszerváltás óta eltelt évek csiszoltak - csakis egy egységes és szétszakíthatatlan nemzet képes elérni. Magyarország újjászületésének az előfeltétele, az identitás kérdésének tisztázása. A közös pont, amely összeköt Minket, magyarokat és közös célokra ösztökél, még akkor is, ha sok mindenben talán nem értünk egyet.

Ha szebb jövőt akarunk, akkor a civiltársadalomnak és a parlamenten kívüli nemzeti politizálásnak kell egységbe kovácsolnia az országot! Egyik a másik nélkül csak félkarú óriás, márpedig szükségünk lesz mindkét kezünkre, hogy újjáépíthessük az országunkat!

http://ellenkultura.info/rendszervaltas-elott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: többpártrendszer, kiteljesedésének, újjászületésének, elszámoltatásnak, megsarcolásával, társadalmunkban, szemléletváltás, magyarországhoz, demonstráljanak, elkerülhetetlen, egypártrendszer, visszakövetelik, kizsákmányolóan, képviselhessen, vadkapitalista, rendszerváltás, kormányzásának, újjáépíthessük, megerősítésére, alárendeltként, civilmozgalmak, politizálásnak, polarizálódott, rendszervaltas, folytonosságát, felébresztését, üzletcsoportok, megszilárdult, csorbításával, ideológiailag, hierarchiában, következtében, visszavegyünk, folytonossága, kizökkentését, akármelyikről, szemléletváltás lehetősége, hatalom ellen, változtatás lehetősége, emberek akaratán, parlamenti elit, demokratikus jogok, emberek ítéletétől, jogos felelősségre, változásra akarunk, ország megújulását, stabil Magyarországhoz, nemzet politikája, parlamenti pártok, megújuló nemzet, ország élén, politikai üzletcsoportok, Első Házába, Első Házát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Az embernek a társa: hiányzik.  Különös!  802 esztendeje, 1222. április ...  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Minden gyerek jó.  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Maradék idő  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Ez a jó az alvásban.  A keserű igazság  Paul David Tripp Április 24  Búzaszentelés  A könnyek összegyűjtése  Alvó cica  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Irgalom és ítélet  Pillangó  Két ember becsülete  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A keserű igazság  A Mester kezének érintése  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Szent György nap  A hét szűk esztendő  A Föld napja  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  William Shakespeare idézet  Ez a jó az alvásban.  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kamarás Klára : Leszünk-e...? 
Bejegyzés Címkék
szemléletváltás lehetősége, hatalom ellen, változtatás lehetősége, emberek akaratán, parlamenti elit, demokratikus jogok, emberek ítéletétől, jogos felelősségre, változásra akarunk, ország megújulását, stabil Magyarországhoz, nemzet politikája, parlamenti pártok, megújuló nemzet, ország élén, politikai üzletcsoportok, egész parlamenti, elbitorolt parlament, egyik oldalon, ország Első, nemzet testére, front másik, saját országukat, valódi rendszerváltásnak, addig uralkodó, demokrácia álarca, nemzet javainak, alulról szerveződő, addigi rezsim, politikai krízisen, felelősségre vonást, magyar hatalmi, többpártrendszer vette, egykori diktatúra, egyre inkább, törvénytelen módszerekkel, társadalom elszegényedő, többpártrendszer lényegében, jelenlegi &#8222, hatalmas üzlet, nemzettel szemben, kormánynak szolgálnia, romló életszínvonal, egymást váltogató, elszegényedő társadalmi, általuk okozott, ellopott rendszerváltás, identitás kérdésének, közös pont, parlamenten kívüli, másik nélkül, többpártrendszer, kiteljesedésének, újjászületésének, elszámoltatásnak, megsarcolásával, társadalmunkban, szemléletváltás, magyarországhoz, demonstráljanak, elkerülhetetlen, egypártrendszer, visszakövetelik, kizsákmányolóan, képviselhessen, vadkapitalista, rendszerváltás, kormányzásának, újjáépíthessük, megerősítésére, alárendeltként, civilmozgalmak, politizálásnak, polarizálódott, rendszervaltas, folytonosságát, felébresztését, üzletcsoportok, megszilárdult, csorbításával, ideológiailag, hierarchiában, következtében, visszavegyünk, folytonossága, kizökkentését, akármelyikről, képviselhesse, parlamentáris, kiárusítására, depresszióból, kormányváltás, életszínvonal, felvásárlását, alapozhatjuk, foglalhattak, ellentéteket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.